Fokina staza 14.12.2019.

Pohod kojim se planinari iz Pakraca prisjećaju svog prijatelja Marijana Kulhavog- Foke i još petorice poginulih branitelja, organiziran je već po 24. put.

Od samih početaka gosti smo našim prijateljima na toj manifestaciji, pa se tako i ovaj put devetoro naših članova uputilo u Pakrac.
Vrijeme nas je ipak poslužilo jer je dosadna kiša prestala u noći sa petka na subotu, pa se u centru Pakraca okupio veliki broj planinara, branitelja i građana.
Oko deset se u dugoj koloni krenulo prema spomen obilježju u ulici Sv. Rok.
Ali prije dolaska do spomenika, stali smo na imanju gospodina Srećka Brusa, gdje smo dočekani kao dragi gosti i počašćeni ićem i pićem.

Kod spomenika je minutom šutnje, polaganjem vijenca i paljenjem svijeća odana počast poginulim braniteljima, a kratkim govorima obratili su se prisutnima Zoran Milaković (predsjednik pakračkog društva) i predstavnik Grada Pakraca.

Dalje se uputilo planinarskom stazom do odmorišta na Tromeđi, gdje je dio ekipe krenuo “Fokinom stazom” a dio obilazno. Razlog je bio obilno blato, ali su svi uspješno došli do doma.

A tamo je bilo sve po već ustaljenom običaju za takve prigode – odličan planinarski grah, druženje s prijateljima iz drugih društava u vedroj i veseloj atmosferi.

http://www.planinari-petrovvrh.hr/ape_gallery/fokina-staza-14-12-2019/

You may also like...