Debelo brdo i Skočaj

Još jedan izlet po našem kraju.
Dugo se nije hodalo stazom preko Debelog brda, pa smo iskoristili priliku da provjerimo u kakvom je stanju. To je dio naše planinarske staze kojom se može spustiti do doline Toplice i najkraći je put koji povezuje Petrov vrh preko gradine Dobra kuća sa Stupčanicom.
Nakon 20 minuta sa staze kojom se ide na Pogani vrh skreće se lijevo. Staza je dobro označena i tek kad se počinje spuštati markacija je sve manje i trebalo bi ih obnoviti. Na nekoliko mjesta ima i srušenih stabala, ali nisu potrebni neki veliki radovi da se sve dovede u red.
Izlaskom na cestu krenuli smo prema Daruvaru i pješačili još 20 minuta do izletišta uz Toplicu. Tu smo se kratko odmorili i nešto pojeli, a nakon togakanjonom potoka Skočaj krenuli prema Petrovom vrhu.

Očekivali smo blato i vodu na slapićima ali bez obzira na to što je zadnjih dana padalo dosta kiše, staza je bila iznenađujuće suha. I tu je staza malo zarasla, ali ni ovdje nema mjesta koja su teško prohodna.

Dolaskom na Petrov vrh manji dio ekipe je otišao kući, a veći je dio ostao na sad već tradicionalnom ručku “iz pečenjare”!

http://www.planinari-petrovvrh.hr/ape_gallery/debelo-brdo-i-skocaj-17-11-2019/

You may also like...