Obiteljska sekcija na Kalniku 14.9.2019.

Nakon izleta na Risnjak koji je kod djeca izazvao puno oduševljenja, jer su se po prvi put penjali po stijeni, izlet na Kalnik bio je korak dalje u tom smjeru. Osnovni zadatak je bio da djeci koja su u Maloj planinarskoj školi pokažemo kako se koristi uprema i kako izgleda penjati po postavljenim alpinističkim i penjačkim smjerovima.
Od osnovne ideje da to bude pokazna priča gdje će samo oni najhrabriji probati, došlo je do trosatnog penjanja gotovo sve djece koja su s nama bila.
Fascinantno je koliko su hrabri i spretni i koliko su se visoko popeli.
A ne treba zaboraviti da najmlađi među njima imaju samo 6 godina!

Ima jako puno sličnih fotografija, ali mislim da vrijedi pokazati njihov uspjeh.

Ali velike zahvale moraju otići Margareti, Mirku i Mariu za to što su imali volje i strpljenja 3 sata raditi s djecom i omogućiti im ovo iskustvo.

Priča na Kalniku nastavljena je poslije ručka i odmora.

Manji dio ekipe uputio se poučnom stazom oko vrha Vranilca, a većina, pa i oni najmlađi su krenuli na poznatih sedam stijena, tj. na kalničke Zube.

Prvotan plan je bio da se sa svima popnemo na prva dva zuba, a dalje da nastavimo samo sa starijima, međutim vidjeli smo da i malima to dobro ide, pa smo sa svima prošli do kraja.

Bilo je dovoljno nas odraslih da im pomogne i pazi na njih, tako da smo bez ikakve nezgode došli do vrha.

Dugo je trajalo, ali zadovoljstvo i ponos tih malenih da su uspjeli vrijede puno više od polaska kući u predviđeno vrijeme.

http://www.planinari-petrovvrh.hr/ape_gallery/obiteljska-sekci…alniku-14-9-2019/


You may also like...