Izlet na Brezovo Polje

U nedjelju 3.11. bili smo gosti našim dugogodišnjim prijateljima, planinarima Hpd Strmac iz Nove Gradiške koji su organizirali svoj tradicionalni pohod na najviši vrh Slavonije.

Skupljanje je bilo kod njihove planinarske kuće na Strmcu i tu smo svi dočekani sa obilnim doručkom, poćašćeni kavom i rakijicom.
Nakon pozdravne riječi domaćina, velika grupa planinara (kažu da je bilo oko 200 ljudi) krenula je prema Brezovom polju.
Kiša nije padala, ali smo začas bili mokri jer je taj prvi dio vrlo strm i zahtjevan.
Odmarali smo više puta jer se tako velika grupa brzo razvukla, a tek poslije izvora Dobra voda, strmina je popustila.
Tu nam je rečeno da nikako ne skrećemo s ceste u šumu, jer postoji sumnja da neki dijelovi još uvijek nisu sigurni i toga smo se pridržavali.
Na vrhu je bilo vremena za odmor, obilazak spomenika braniteljima koji su za vrijeme rata čuvali odašiljač, a sve smo začinili dobrim raspoloženjem i zafrkancijom.
Spust je bio drugom stazom, za koju smo na kraju zaključili da bi bila jako nezgodna da se njome penjalo, jer je bila blatna i raskvašena, pa je trebalo jako paziti da se ne padne.

Za kraj je ostalo ono što je na takvim pohodima i najljepše: razgovor i druženje sa prijateljima, ukusan grah i poneko piće.

I vrijeme je bilo na našoj strani, kiša je padala samo do 8 ujutro, tako da je ovo bio još jedan uspješan izlet društva.

http://www.planinari-petrovvrh.hr/ape_gallery/brezovo-polje-3-11-2019/

You may also like...